Entertainment voor je event: tips & tricks

4 september 2015
entertainment event

Bij de organisatie van een event komt heel wat kijken. Je moet een een uniek concept uitdenken, een locatie regelen, catering voorzien, uitnodigingen versturen en registraties verwerken, en dat bovendien binnen een vooropgesteld budget en voor een bepaalde deadline. Maar er is meer. Om de aanwezigen op de dag zelf te enthousiasmeren en te stimuleren, zorg je het best ook voor entertainment. Vind je het niet eenvoudig om entertainment voor je event te kiezen? Wij helpen je op weg!

Een entertainer of artiest boeken

Zoek je entertainment om je event op te leuken? Dan doe je niets verkeerd met een performer of artiest te boeken. Je kunt gaan voor een komiek of VJ die je event in goede banen leidt, maar het is perfect mogelijk om ook breder te gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van dansers, visuele artiesten, goochelaars, karikaturisten of acrobaten? Creatievelingen genoeg om uit te kiezen! Zorg er in ieder geval dat de entertainer goed ‘matcht’ met het aanwezig publiek.

Wat dacht je van muziek?

Met een muzikant, DJ of band scoor je altijd. Iedereen houdt van muziek, zeker van muziek die professioneel gebracht wordt. Vooral als je een themafeest organiseert, mag een passende muzikale act niet ontbreken. Voor je rock ‘n’ roll-feest boek je een rockband, voor je Texas-barbecue een countrygroep. Als de muziek past bij het thema, versterkt dat de ervaring voor de aanwezigen. Wedden dat ze nog lang zullen napraten over je event?

Workshops voor iedereen

Als je de aanwezigen actief wil betrekken bij je event, moet je workshops voorzien. Een kickboxinitiatie, graffitisessie of goochelles: zulke activiteiten zijn gegarandeerd een schot in de roos, en het zijn maar enkele van de ontelbare mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ook inzetten op kookworkshops, fotografieworkshops, drumworkshops en nog veel meer!