Welke soorten events zijn er zoal?

10 september 2015
soorten events

Het ene event is het andere niet. Vaak vallen de verschillende soorten events onder dezelfde ‘event’-paraplu, maar daarmee doe je ze niet de nodige eer aan. Events hebben namelijk verschillende verschijningsvormen en dat vertaalt zich ook telkens naar de inhoud. Een personeelsfeest is geen teambuilding en een klantenevent is geen familiedag. Kruisbestuiving is natuurlijk altijd mogelijk, en daarom lijsten we de verschillende inhoudelijke elementen van verschillende soorten events hier even voor je op.

Alle soorten events op een rijtje

Events bestaan in verschillende soorten en maten. De meeste voorkomende zijn ongetwijfeld teambuildings, personeelsfeesten, openingen en opendeurdagen, congressen en klantenevents. Ook familiedagen en jobevents komen vaak voor.

Teambuildings

Teambuildings zijn misschien wel de populairste events van het moment. Ze zijn erop gericht om van een groep werknemers een hecht team te maken en de collegialiteit te bevorderen. Dat kun je in de hand werken door je werknemers tijdens een gezellige en onvergetelijke teambuilding nauw te laten samenwerken op een leuke, ongedwongen manier.

Personeelsfeesten

Doorgaans vindt één keer per jaar een personeelfeest plaats. Dat is bedoeld om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen en wordt meestal beperkt tot een speech of peptalk, lekker eten en drinken en feestvieren. Maar je kunt natuurlijk veel verschillende richtingen uit met de inhoud van je personeelsfeest. Zolang het de bedrijfscultuur maar uitdraagt, natuurlijk.

Openingen en opendeurdagen

Je deuren openen voor het grote publiek? Dat kan tijdens een opening of opendeurdag. Je speelt gastheer voor geïnteresseerden en sympathisanten en maakt ze wegwijs in de interne keuken van je bedrijf. Het komt erop aan om duidelijk te communiceren, een uitnodigende sfeer op te bouwen en voor alle aanwezigen een gepast programma te voorzien.

Congressen

Congressen zijn fantastische instrumenten om professionals binnen een vakgebied te verzamelen en je netwerk uit te breiden. Het komt er natuurlijk wel op aan om deze professionals iets van waarde bieden. Je zorgt het best voor een gezonde mix van speeches, interviews, debatten, sessies en forums. Het spreekt voor zich dat je de congresgangers ook in de watten legt met een lekkere lunch!

Klantenevents

Je klanten in de bloemetjes zetten? Dat doe je met een klantenevent. Laat ze proeven van je producten, diensten, service en filosofie, en maak er een onvergetelijke dag van.

Cum Laude Events staat je bij

Zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet goed waar te beginnen? Laat je dan bijstaan door een expert. Cum Laude Events, bijvoorbeeld. Door de jaren heen bouwden we ervaring op met alle soorten events, waardoor we je zonder problemen bij de hand kunnen nemen om binnen je budget een prachtig evenement neer te zetten. Is dat niet mooi meegenomen? Contacteer ons snel voor een vrijblijvende kennismaking.