Zonnige teambuildingdag van Rio Tinto is een schot in de roos!

18 juni 2015
teambuildingdag

Voor Cum Laude Events was het al snel duidelijk dat mijnbouwbedrijf Rio Tinto een teambuildingdag wenste die verrassend zou zijn, gevarieerd, een tikkeltje competitief en natuurlijk ook perfect op het lijf geschreven van haar werknemers. Een hele uitdaging! Een dag in elkaar knutselen voor vijftig werknemers is niet van de poes, en al helemaal niet wanneer er een aantal voorschriften op tafel liggen. Toch slaagde Cum Laude Events met vlag en wimpel. Hieronder een verslag van de dag!

Een competitieve/smakelijke voormiddag

Cum Laude Events regelde maar liefst drie voormiddagactiviteiten voor de werknemers van Rio Tinto. De groep verdeelde zich ’s morgens over drie bussen, die iedereen oppikte bij Rio Tinto en ze naar de activiteit van hun keuze voerde.

  • Snelheidsduivels mochten zich een paar uur lang uitleven met karting in Puurs. De deelnemers kregen een heuse raceoutfit aangemeten. Na een briefing en enkele tips van de experts mochten de motoren aanronken voor de Rio Tinto Grand Prix!
  • De scherpschutters gingen lasershooten in Kontich. Met laserguns het onbekende in en jagen op elkaar … De deelnemers wisten met hun adrenaline geen blijf.
  • En de lekkerbekken? Die ontdekten de barman en patissier in zichzelf tijdens een cocktail- en dessertenworkshop in het Plaasjkaffee op Linkeroever.

Lekker lunchen

’s Middags begaf het gezelschap zich naar het Plaasjkaffee in Antwerpen voor een heerlijke barbecue. En het moet gezegd: spare-ribs en lamskoteletjes smaken inderdaad beter met zicht op het historisch centrum van Antwerpen terwijl de zon meer dan haar best doet. Tijdens de powerlunch proefde het gezlschap ook de creaties van hun kookcollega’s. Het verdict? Bij Rio Tinto kunnen ze koken!

teambuildingdag

Doorschuiven

Na een lekkere lunch was het tijd voor enkele ontspannen activiteiten. Iedereen mocht twee activiteiten kiezen. Zeepbellen blazen, beachvolleybal, minivoetbal, tai chi, caféspelletjes, frisbeeën … Een doorschuifsysteem zorgde voor afwisseling. Er werd gesport, gepraat, gelachen en genoten, en om 16u30 zat de dag er op en klom iedereen voldaan de bus in.