5 gouden tips voor een budgetvriendelijk event…

4 december 2014
budgetvriendelijk event

Is een geslaagd evenement ook een duur evenement? Nee, dat hoeft niet. Ook met een beperkt budget kun je mooie dingen doen. Een budgetvriendelijk event organiseren, is een kwestie van slimme keuzes maken en je blik te allen tijde op de cijfers te richten.

Tip 1: plan je evenement goed van tevoren

Planning is alles als je een evenement organiseert. En zéker als je met een beperkt budget werkt. Maak van bij aanvang voor jezelf duidelijk voor wie je je event organiseert en wat je precies wil bereiken. Met die concrete doelstellingen in het achterhoofd gaat budgetteren een pak gemakkelijker.

Tip 2: kies een budgetvriendelijke locatie

Wat zijn de grootste budgetverslinders voor een doorsnee-evenement? Meestal zijn dat de locatie, de catering, de techniek en de animatie. Besparen op catering en techniek is géén goed idee – ze brengen de kwaliteit van je event in het gedrang. Kies liever een budgetvriendelijke locatie. Het hoeft niet allemaal superexclusief, een evenement heeft net zoveel slaagkansen in een sobere omgeving. Waarom geen evenement laten plaatsvinden in je eigen kantoorgebouwen? Feestelijke aankleding en staantafels zorgen voor het gewenste wow-effect.

Tip 3: kijk en vergelijk

Animatie schrappen van je event-wishlist? Géén goed idee. Wat je wél kunt doen, is een leuke coverband inhuren, in de plaats van een bekende – maar peperdure – band. Het aanbod is bijzonder groot. Kijken en vergelijken, is de boodschap! Twijfel ook niet om dezelfde artiest twee keer te engageren. Een pianist die het aperitief muzikaal opluistert, kan net zo goed het diner verzorgen. Daar heb je niet per se een andere muzikant voor nodig.

Tip 4: combineer twee events

De opening van een nieuw gebouw op vrijdagavond en een personeelsfeest daags nadien? Waarom niet? Aan de inrichting hoef je alvast niets meer te wijzigen. Soms is het efficiënter om twee events te combineren dan enkele maanden later opnieuw van nul te moeten beginnen.

Tip 5: huur een eventprofessional in

Geef je evenement uit handen en laat een professioneel evenementenbureau zijn gang gaan. Dat is, in tegenstelling tot wat je misschien verwacht, helemaal niet duur. Zij kennen namelijk de goedkopere spelers op de markt en kunnen je budget dus efficiënter inzetten.

Ben je nog op zoek naar een evenementenbureau? Ontdek wat Cum Laude Events voor je kan doen.