De allergekste teambuilding opdrachten

15 juni 2015
teambuilding opdrachten

Een geslaagde teambuilding brengt collega’s en teamleden dichter bij elkaar. Dat gebeurt natuurlijk niet vanzelf. Er is een gezonde mix van adrenaline, creativiteit en samenhorigheid nodig om van een groep individuen een hecht team te maken. Sommige bureaus gaan erg ver in het verzinnen van waanzinnige teambuilding opdrachten waarvoor doorgedreven teamwork nodig is. Hieronder vier van onze favorieten.

1. Geblinddoekt autorijden

Eén van de meest uitdagende teambuilding opdrachten? Geblinddoekt autorijden. Op zich al stressy, maar dat is nog niet alles. Met de hulp van je medepassagiers moet je zonder brokken een parcours bedwingen, en dat bovendien zonder typische richtingaanwijzingen. “Links”, “Rechts”, “Scherpe bocht” … Het zijn allemaal taboewoorden tijdens deze opdracht. Pure chaos, dat geven we je op een briefje. Maar wel een uitstekende manier om als team creatieve oplossingen te vinden voor complexe en stresserende problemen.

2. Hahaha!

Wie lacht er niet graag? Lachen is gezond en maakt gelukkig. Daarbij werkt een lachsessie effectief voor betere contacten op de werkvloer. Of dit een grap is? Nee, hoor. Lachen is een van de beste teambuildingtechnieken. Het vermindert stress, kweekt (zelf)vertrouwen en boost de creatieve geest, wat natuurlijk bevorderlijk is voor de productiviteit op de werkvloer. Een lachsessie doet wonderen!

3. Racen in kartonnen bootjes

Slecht weer kan je teambuilding in het water doen vallen, maar bij deze teambuildingopdracht is dat nét iets minder erg. De insteek? In teams racebootjes bootjes maken van karton en achteraf je creatie te water laten. Voor een spannende race tegen elkaar én tegen het water. Pret verzekerd!

4. Koeknuffelen

Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. De nieuwste trend? Die heet koeknuffelen. En neem het van ons aan: je dierlijke vriendenkring zal in omvang toenemen. Tijdens deze teambuildingopdracht leer je de koemunicatie van de koe. Wat vinden ze fijn en wat niet? Met deze workshop inspireer je betere communicatie, stimuleer je gezonde samenwerking en leer je ‘begrijpen’. Allemaal voordelen voor op de werkvloer. Bovendien geniet je van heerlijke boerenlunches en een schitterende dag op de boerderij.