Een familiedag organiseren: een taak voor de expert

14 augustus 2015
Familiedag organiseren

Wil je je werknemers in de watten leggen met een ontspannende activiteit, en elkaar meteen ook beter leren kennen en begrijpen? Dan moet je natuurlijk het hele gezin leren kennen. Tijd om een familiedag te organiseren! Dat is leuk voor je werknemers én hun kinderen. Zoek een geschikte locatie, teken een duidelijk concept uit, zorg voor lekker eten en een paar leuke activiteiten, en je familiedag kan niet stuk. Zie je het niet zitten om zelf een familiedag te organiseren of weet je niet goed waar te beginnen? Schakel dan de hulp in van een expert. Die zorgt voor een precieze invulling van de dag en gepast entertainment voor het hele gezin.

Bedenk een leuk thema

Een familiedag organiseren is niet evident. Het helpt zeker om een overkoepelend thema te bedenken. Dat stuurt je alvast in een bepaalde richting en dient als een barometer om activiteiten aan af te toetsen. Het vertelt je ook meteen naar wat voor locatie je op zoek moet gaan. Wordt het indoor of outdoor? Het doel: op een eenvoudige en laagdrempelige manier laten zien wat papa of mama doet in het bedrijf.

Fun voor iedereen!

Een succesvolle familiedag moet leuk zijn voor het hele gezin. Het komt erop aan om activiteiten te bedenken die geschikt zijn voor jong en oud, zodat iedereen het naar z’n zin heeft. De eerste stap? Informeren naar de leeftijden van de kinderen van je werknemers. Het geeft je een idee met welke leeftijdsgroepen je rekening moet houden. Het spreekt voor zich dat twaalfjarigen niet opgezet zijn met activiteiten voor vijfjarigen, om maar iets te zeggen.

Aandachtspunt: zorg voor ongedwongen catering die zowel kids als hun ouders aanspreekt. Zorg daarbij voor voldoende uitgiftepunten en voorzie een open bar zodat iedereen tijdig zijn dorst kan lessen!

Roep de hulp in van een professional

Ontbreekt het je aan inspiratie of tijd? Haal er dan een professional bij. Hij of zij beschikt over de nodige knowhow, heeft een heel team achter zich en is bovendien perfect op de hoogte van het aanbod en de mogelijkheden voor je familiedag. Met professionele hulp wordt een familiedag organiseren een fluitje van een cent!