Een sportief bedrijfsuitje: een goede voorbereiding is het halve werk

11 mei 2015
sportief bedrijfsuitje

Samen sporten smeedt een band. Sportieve teambuildings zijn dan ook erg in trek. Wil jij je werknemers trakteren op een sportief bedrijfsuitje waarover ze nog lang zullen napraten? Een uitstekende keuze! Een eerste tip: kies een activiteit die voor ál je werknemers toegankelijk is. Topsport pur sang valt niet bij iedereen in goede aarde, zeker als je werknemersbestand gevarieerd is. Je bedrijfsuitje moet voor iedereen leuk zijn.

Mogelijkheden te over

In plaats van het zoveelste strandvolleybaltoernooi te organiseren, kom je het liefst creatief uit de hoek. Strandzeilen, schermen, een dropping in de bossen … Het zijn maar enkele van de ontelbare mogelijkheden voor een sportief bedrijfsuitje. Verdiep je dus in het aanbod en kies een onvergetelijke activiteit voor je werknemers!

... en voorzie meteen een plan b

Als je op één ding kan rekenen met het Belgische weer, is dat je er niet op kunt rekenen. Je outdooractiviteit valt zonder pardon in het water als het weer dat zo wil. Het kan dus zeker geen kwaad om een reserveactiviteit te hebben waarop je kunt terugvallen. Die activiteit is uiteraard het liefst indoor en niet onderhevig aan de grillen van het weer.

Zorg voor kleedkamers

Laat zeker niet na om kleedkamers te regelen. Je werknemers stellen het waarschijnlijk – hoe zou je zelf zijn? – niet op prijs als ze zich niet in alle rust kunnen omkleden en douchen. Vraag tijdens je voorbereiding dus altijd of er een of twee kleedkamers zijn. Zeker bij sportieve teambuildings mag een verkwikkende douche achteraf niet ontbreken.

De dag afsluiten in stijl

Na inspanning volgt ontspanning. Achteraf napraten en nagenieten hoort er gewoon bij. Zorg dus dat er na de sportiviteiten gezellig kan gekeuveld en afgerond worden, eventueel tijdens een heerlijk diner of een gezellige barbecue. Dit afrondingsmoment zal het teamgevoel verder versterken en vormt een mooie afsluiter voor een sportieve dag.