Hoe regel je de catering van events?

30 juli 2015
catering events

Een event organiseren is een hele evenwichtsoefening. Je moet een geschikte locatie vinden, entertainment voorzien, alles in goede banen leiden … Echt allles moet perfect zijn. Ook de catering moet je tot in de puntjes regelen. Als je voor de eerste keer een event organiseert, kan het nogal overweldigend zijn om de catering te regelen. Hoe je de juiste cateraar kiest en zorgt voor een smakelijke samenwerking? Zo ga te werk!

Huiscatering of eigen catering?

Je bent niet altijd volledig vrij om zomaar je ding te doen. Veel hangt af van de locatie die je kiest. In sommige gevallen mag je alleen werken met de huiscateraar of een vaste externe partner. Laat je in ieder geval niet in de luren leggen en informeer op voorhand of je verplicht bent om met de huiscateraar in zee te gaan.

Wat je zeker moet afstemmen met een externe cateraar?

  • De stijl van je event. Ga ja voor design en dito trendy bereidingen? Of toch eerder de klassieke Franse keuken of street food met food trucks?
  • De ervaring van de cateraar. Als hij is gespecialiseerd in kleine groepen, is zijn keuken misschien niet uitgerust om een event van 50 personen te cateren.
  • Je budget. Een bekende topcateraar is – uiteraard – duurder dan een onbekende cateraar.

Een professioneel eventbureau kan helpen om de juiste keuze te maken en onafhankelijk advies te geven.

Geef je ogen en smaakpapillen de kost

Of je nu vrije keuze hebt of niet, voor de catering van events ga je het best niet over één nacht ijs. Het is wenselijk om een afspraak te maken met de cateraar, de invulling van je event te bespreken en samen het assortiment en de mogelijkheden te bekijken. Informeer naar de werking van de keuken, de logistieke kant van de zaak en durf zeker ook een voorproefsessie vragen. Het menu en de wijnen voorproeven is een must!

Servies, personeel en aankleding

Niet vergeten: als je catering kiest voor je evenement, beslis je niet alleen over het eten en drinken. Je moet ook beslissingen nemen over het servies, het glaswerk en de aankleding van de tafels. Wat moet er nog aangevuld worden met extra huurmateriaal? Evalueer ook de kwaliteiten en vaardigheden van het bedienend personeel. De perfectie zit hem in de details.