Een thema kiezen voor bedrijfsfeesten: tips & tricks

6 augustus 2015
thema bedrijfsfeesten

Een bedrijfsfeest doet wonderen voor de sfeer op de werkvloer. Een ontspannen sfeer, origineel entertainment, lekker eten … Eigenlijk is het een eenvoudig succesrecept. Wil je je feest kracht bijzetten? Kies dan een leuk thema uit waaraan je je bedrijfsfeest kunt ophangen. Een feest in Gatsby-stijl is een van de vele mogelijkheden, en enorm populair sinds de film van Baz Luhrmann enkele jaren geleden een groot publiek bereikte. Hieronder zetten we nog meer leuke ideeën op een rijtje.

Op een Hawaïaans eiland...

Een Luau of Hawaiiaans eilandfeest is altijd een topper. Je zorgt voor een paradijselijke aankleding, verstuurt je uitnodigingen in flessen en maakt er een tropisch feest van! Daarin kun je heel ver gaan. Denk bijvoorbeeld aan een waterval, palmbomen en een bamboebar. Ook coctails mogen natuurlijk niet ontbreken. Eén ding is zeker: Luau-kledij is verplicht voor alle aanwezigen!

Hoppa Texas style!

Krijg je maar geen thema gekozen voor je bedrijfsfeest? Misschien is een Texaans cowboyfeest wel iets voor jou. Je zorgt voor een grote barbecue, hooibalen, plant een paar cactussen neer, en natuurlijk leg je ook een dansvloer. Want zeg nu zelf: geen Texas-feest is compleet zonder een potje lijndansen.

De eregast op de rooster

Het concept van ‘roasts’ is redelijk nieuw bij ons, maar in de Verenigde Staten is het al langer een echte hype. Hoe idee? De aanwezigen leggen de eregast het vuur aan de schenen met mopjes en grappige verhalen. Dit alles gebeurt natuurlijk op een welgezinde manier, maar als je werknemers aanleg hebben voor humor en er duidelijke afspraken zijn, kan je bedrijfsroast niet anders dan een succes worden.

Welkom in de jungle

Bomen, (pluchen) aapjes, safarihoeden … Maak je werknemers warm met kleurrijke uitnodigingen en tover je locatie om in een echte jungle met kartonnen jungledieren, lianen en oerwoudgeluiden. Je werknemers vinden het vast beestig leuk!

Let's rock

Rock ‘n’ roll blijft tot de verbeelding spreken. De jaren 50, Elvis Presley, jukeboxen … Kleed je locatie aan als een diner uit de fifties en zorg natuurlijk dat er een dansvloer aanwezig is. Nog een Elvis-imitator erbij en het feest kan niet meer stuk.