5 concrete tips voor een memorabel bedrijfsfeest

7 april 2015
memorabel bedrijfsfeest

Stop je écht moeite in je bedrijfsfeest dan pluk je daar de vruchten van op de werkvloer. Je werknemers zijn supergemotiveerd en hebben het gevoel dat hun baas om hen geeft. Maar hoe doe je dat, een memorabel bedrijfsfeest organiseren? Wij geven je 5 tips die echt werken.

1. Verras je gasten

Een etentje en daaropvolgend een dansfeest? Dat is oké, maar niet goed genoeg. Wil je een bedrijfsfeest geven waar je werknemers maanden later nóg over praten? Dan moet je hen verrassen. Bedenk dus een origineel concept met een hoge ‘wauw’-factor. Inspiratie nodig? Wat denk je van een feest in Gatsby-stijl, een retro-vintageparty of een casinoavond? Mogelijkheden te over!

memorabel bedrijfsfeest
memorabel bedrijfsfeest

2. Zoek een memorabele locatie

Kies een niet-alledaagse locatie voor je bedrijfsfeest. Laat de eigen kantoorgebouwen dus voor een keer links liggen en richt je pijlen op verrassende plekjes, die het liefst ook een link hebben met je bedrijfsactiviteiten. Een watertoren, een leegstaande kapel of een oud ziekenhuisgebouw, … Het zijn toplocaties die je bedrijfsfeest doen baden in sfeer. Zorg er wel voor dat je locatie vlot bereikbaar is voor iedereen.

memorabel bedrijfsfeest

3. Zorg dat er wat te beleven valt

Erg belangrijk voor een memorabel bedrijfsfeest is dat je zorgt voor animo. Laat je gasten iets doen waarvoor ze hun stoel moeten verlaten. Leer hen bijvoorbeeld een kreet aan die verband houdt met de bedrijfsslogan, organiseer een workshop kalligrafie, plaats een gameconsole, installeer een fotohoekje, … Interactie verzekerd!

memorabel bedrijfsfeest
memorabel bedrijfsfeest
memorabel bedrijfsfeest
memorabel bedrijfsfeest

4. Zorg voor lekkere én passende catering

Wij Vlamingen zijn en blijven Bourgondiërs; onze liefde gaat door de maag. Zorg dus voor lekker en verfijnd eten dat het liefst ook naadloos bij het feestthema aansluit. Het hoeft niet per se uitgebreid en superduur te zijn, een simpele barbecue is vaak minstens zo geslaagd als een vijfgangenmenu.

5. Maak werk van je uitnodiging

Een memorabel bedrijfsfeest begint bij een memorabele uitnodiging. Werk je rond een thema, laat dat dan ook blijken bij de invitatie. Creëer de juiste look-and-feel en wees duidelijk. Uiteraard zijn de locatie en datum van het gebeuren essentieel, maar geef ook extra info mee, zoals parkeergelegenheid in de buurt en dresscode. Verstuur ten slotte ook een reminder, enkele dagen voor de grote dag.

Heb je de tijd, noch de knowhow om een memorabel bedrijfsfeest te organiseren. Laat het dan over aan een professioneel eventbureau!